top of page
20220828_132747.jpg

THE GREEN LEAF GRAVEL CHALLENGE

250 miles (402 km)

18:e - 21:a maj vid Upperud 9:9

Svårighetsgrad: Erfaren cyklist och van vid att cykla långt.

8 490 SEK

Minimum 8, max 15 deltagare

När naturen byter färg till grön och träden lövas så träffas vi vid unika hotellet Upperud 9:9 för en oförglömlig resa tillsammans. En utmaning att cykla 250 miles (402 km) under en långhelg på mestadels grus längs Dalslands vindlande vägnät och slående natur. En lokal guide stöttar och leder hela eventet, håller ihop utmaningen och hjälper gruppen nå målet. 


Vår bas under hela utmaningen är fantastiska hotellet Upperud 9:9 där vi kan vila våra trötta kroppar, njuta av bastubad vid sjön, kalla dopp och genuint hemlagade måltider med fokus på hållbarhet och lokala råvaror. Vi har hotellet för oss själva och kan vila i lugn och ro, dela upplevelser med varandra och förbereda oss för nästa dags äventyr. 


Vi kommer att cykla lite olika distanser varje dag med varierande banprofil. Fredag och lördag kommer vara de längsta och tuffaste turerna med många höjdmeter. Denna del av Dalsland erbjuder alltid en varierad banprofil med väldigt få platta partier men också en fantastisk närhet till naturen, vattnet och det lantliga livet. 

För att hjälpa kroppen igång efter två långa pass så börjar vi lördagen med att Malin leder oss genom ett gemensamt yogapass i hopp om att få igång flöden och minska stelheten i våra kroppar. för   


Det här är en weekend för dem som älskar en utmaning och älskar att cykla. Man behöver inte ha stor erfarenhet av gravel men av att cykla långa sträckor. Snitthastigheten kommer sannolikt att ligga lite under men i närheten av 20 km/h. Vi gör kortare stopp efter tuffa partier samt stopp för fika och lunch. Det är viktigt att ha cykelväska eller liknande där du kan ta med lite extra kläder, energi och du bör ha hållare för två vattenflaskor på cykeln. 

 

Vi äter gemensam middag varje kväll på hotellet men lunch under dagarna äts ute längs vägen. Lunch och energi längs vägen köper man själv.

I paketet ingår:

3 nätter i delat rum.

3 frukost och 3 middag.

4 cykelturer med guide.

1 yoga session. 

En erfaren cykelgudie som leder hela eventet och stöttar deltagarna. Hämtservice om någon cykel skulle gå sönder eller olyckan vara framme. 

En detaljerad reseplan kommer att distribueras i mars/april som ger en djupare beskrivning av eventet och vad man bör ha med sig. Ta gärna kontakt via e-post 

Green leaf gravel challenge SE: Tjänster
Green leaf gravel challenge SE: Pro Gallery
bottom of page