top of page

GUIDADE AKTIVITETER

Vi erbjuder guidade turer både på MTB och gravel. På våra gravelturer kan man använda hybrid, gravel eller mtb. E-mtb eller e-gravel etc är självklart också välkomna att delta. Läs om rekommenderad erfarenhetsnivå på respektive aktivitet.

Guidade aktiviteter: Video

Vi tar er med på några av de bästa småvägarna Dalsland har att erbjuda. Varierad terräng och makalös natur cyklar vi längs med vackra sjöar och genom täta skogar.

Varje tur har en erfaren guide som leder och håller ihop gruppen och ingen lämnas ensam. På flera turer finns möjlighet att köpa fika och lunch när behovet uppstår. Självklart kan man också ta med sig den energi man behöver själv. Vid varmt väder finns också möjlighet till ett snabbt dopp i lämplig sjö!

Vi cyklar i alla väder så klä dig därefter. Vid för få anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in turen och erbjuda återbetalning eller anmälan till ett annat datum. 

OBS! Max 10 personer per tur. 

Guidade aktiviteter: Service
Dalsland Gravel-30- Photo Cred Daniel Breece.jpg
IMG_5251.jpg
20220801_143615.jpg
20230805_133100 (1).jpg
Guidade aktiviteter: Nyheter och uppdateringar

GREEN LEAF GRAVEL RIDE 

Vi erbjuder en gratis guidad dag tillsammans med gruppen Gravel Bike Västsverige! När grönskan breder ut sig tar vi oss an det böljande landskapet mellan sjöarna. Självklart stoppar vi på café för fika och efteråt tar vi ett dopp i friska Laxsjön och vi bjuder på något lätt att äta.  

Datum: 19:e maj

Start: 10:00

Lämplig cykel: Gravel eller MTB

För vem? Motionären och den erfarne.

Pris: Gratis - du behöver inte boka, fika betalar man själv

Samling: The Dalsland Experience, Smedvägen 8, Skåpafors.

GRAVELTUR I MIDSOMMARNATTEN

När nätterna är som kortast kan man börja sent och uppleva nordens ljusa nätter. Tillsammans cyklar vi in i den lugna och tysta kvällen genom skog och längs sjöar. En tid att använda sina sinnen och känna lukten av sommarens blommande träd och växter. Lyssna på ljuden från djurlivet i skogen och ha ögonen öppna för älg, rådjur och räv.  

Datum: Juni 14, 20, 23

Start: 21:00

Lämplig cykel: Gravel eller MTB

För vem? Motionären och den erfarne.

Pris: 495 kr - bokas online. Ett litet matpaket ingår som alla får vid start.

Samling: The Dalsland Experience, Smedvägen 8, Skåpafors.
Vid bra väder kommer vi att stanna för ett nattligt dopp så ta med badkläder och handduk. Se också till att din klädsen och cykel har lämplig reflex/lampa för att synas.

FRIDAY PIZZA RIDE

Social ride på gravel där vi testar områdets varierande terräng och underlag. Mycket snack och lugnt tempo - vi avslutar med nybakad pizza från Brukets godaste. Njut av pizza med lokalt odlad fyllning och köp till dryck som passar ditt humör. Supertrevligt sätt att inleda helgen i gott sällskap och få cykla tillsammans med likasinnade. 

Datum: 28:e juni, 12:e och 26:e juli, 16:e och 30:e aug, 6:e sept

Start: 16:00

Lämplig cykel: Gravel eller mtb

För vem? Alla - lugnt tempo

Pris: 450 kr - bokas online. 

Pizza ingår i priset, kommentera gärna ev allergi.

Samling: Not Quite Fengersfors

SUNDAY GRAND FONDO

Långtur på gravel med planerat stopp för fika och eller lunch. En chans att verkligen få njuta länge av fantastisk gravel i världsklass och uppleva den varierande och vackra Dalsländska naturen. En cykeltur ni bär med er länge och bli inte förvånade om ni utmanas av de många korta men tuffa backarna i Dalsland. Mellan 75-100 km.

Datum: 
Datum kommer

Start: 09:00 

För vem? Medel till erfaren - ej lämpligt för nybörjaren på cykel.

Pris: - kr - bokas online. Lunch/fika ingår ej.

OBS! Ta med vatten och lite energi att fylla på med under turen. Ha också med nån extra slang om olyckan är framme.

Guidade aktiviteter: Våra varumärken
Guidade aktiviteter: Pro Gallery
bottom of page