top of page
20220807_190852_edited.jpg
20220801_143615 (3).jpg
tjejcykling.jpg
Cykelhelg i Dalsland: Nyheter och uppdateringar

CYKELHELG I DALSLAND
- INSTÄLLT, FÖR FÅ DELTAGARE

Den 3-5 juni välkomnar vi stora och små till det fantastiska cykellandskapet Dalsland. Anmäl dig till 3 dagars cykling och cykla de guidade turer du vill. Det blir mtb, gravel och landsvägscykling i varierande former och svårighetsgrad - här finns något för alla! Det är också ett utmärkt tillfälle att ladda för Vätternrundan eller andra långlopp.

Ett hett tips är att komplettera med anmälan till Laxrullen som är Sveriges trevligaste cykellopp för familjer inklusive frukost, lunch, tipsfrågor och tävlingar!! 250 kr/vuxen och 60 kr/barn och ni kan anmäla er vid starten samma dag, ingen förbokning krävs (men uppskattas av arrangören)

3 dagar  1095 kr för vuxna (över 15 år) Barn deltar gratis.

Lördag

FAMILJEALTERNATIV: Ta med allihop och delta i familjeeventet Laxrullen på dagen - Sveriges bästa familjeaktivitet på två hjul. Häng sedan med på grillkvällen efteråt med oss andra.

För de som inte kör Laxrullen

10:00  MTB social ride ca 1,5 h
13:00  Gravel social ride ca 1,5 h

14:00  Teknikträning för barn på teknikbanan.
16:00  Landsväg social ride ca 1,5 h

19:00  Grillkväll på puben (mat ingår i anm. avg)

Söndag
09:00  Sunday Grand Fondo ca 8 mil gravel.
10:00  MTB långtur blandat stig och grus 5-6 mil

12:00  Kul på hjul för barnen. 

16:00  Testa Gravel, en kortare tur för dig som vill testa gravel. Lån av gravelcykel ingår i mån av tillgängliga cyklar. 

17:00  MTB kort tur - lämplig för de lite mer ovana som inte vill cykla så långt.

Måndag (klämdag)
10:00  Landsväg ca 10 mil där vi bland annat avhandlar akvedukten i Håverud och Not Quite med bageriet Brukets Godaste i Fengersfors innan vi åter landar på campingen och avrundar eventet.

På lördag blir det tre sociala pass på olika underlag med lugnt prat-tempo. Är man en van cyklist kommer man att orka vara med på alla tre, men man väljer själv vilka och hur många man vill delta i. Mitt på barnen får de unga och vuxna som vill lite teknikträning på campingens cykelbana. Lördagen avrundas med gött häng och grillkväll på campingens pub (mat ingår i anmälningsavgift).

Söndagen bjuder på flera pass och de långa börjar tidigt. Barnen får lite kul på hjul med både teknikträning och en tur i naturen. På eftermiddagen är det lite kortare och enklare tur med mtb samt chans att testa gravel.

Vi vill också tipsa om att det finns massor av alternativ till aktiviteter hos Dalslandsaktiviteter för de tider man inte cyklar. Boka in din aktivitet med dem i god tid. 

Lokala guider leder alla pass och vid god tillgång så kommer de långa passen att delas in i två grupper med lite olika fart. De långa passen innefattar också planerade stopp för fika/lunch men man kan behöva extra energi med sig under turen också. Möjlighet till gpx-filer till vissa pass kan ordnas under lördagen. 

BOENDETIPS! Vi kommer att utgå från Laxsjöns camping där man kan ställa husvagn, husbil, tälta eller hyra rum samt stuga. Här finns också rolig teknikbana för barnen och de som vill slipa på sin teknik. Spela minigolf, paddla i Laxsjön eller gå på vanringsstråt längs sjön. Med din bokning får du 10% rabatt hos Laxsjöns Camping! 


För dig som kanske vill testa gravel och hyra en cykel så får man efter bokning 20% rabatt på hyrcyklar under detta event hos oss på The Dalsland Experience.

Cykelhelg i Dalsland: Service
Cykelhelg i Dalsland: Pro Gallery
bottom of page